WORK WITH US?

FILM AND TELL söker en Vice VD

Är du fantastisk på att leda och få människor att samarbeta? Kan du hålla en mängd beslut och aktiviteter i huvudet? Kan du utveckla ett företag till nästa nivå? Då vill vi ha din ansökan!

Film and Tell är ett dokumentärfilmsbolag inom genren film for social change. Vi verkar i skärningspunkten mellan dokumentärfilm, distribution och förändring. Vi producerar dokumentärfilmer av hög kvalité, med omfattande och nytänkande spridning, samt smart och effektivt förändringsarbete. Vår värdegrund är baserad på katalogen av mänskliga rättigheter, idén om hållbar utveckling samt ett humanistiskt förhållningssätt. 

Exempel på publicerade projekt är:

 • SE BARNEN – om barn som upplever våld i nära relation; två Kristallenbelönade dokumentärfilmer regisserade av Åsa Ekman (Bästa Långfilm GIFF), över 5 000 000 TV-tittare, över 11 000 personer genom salongsvisningar med dialog, arbete med att stärka de utsatta barnens rättigheter.
 • Go Straight Home – om unga flickors rätt till sin kropp; prisad kortfilm regisserad av Iga Mikler och Maud Nycander (Guldbagge), över 5 000 personer genom salongsvisningar med dialog, dokumenterad kunskapshöjning.
 • Sällsynta Filmfestivalen – om sällsynta diagnoser; filmfestival som nav, över 8 000 000 i räckvidd.

 Exempel på pågående projekt:

 • Ansvarsfulla investeringar; regissören Eva Hillström (Bästa Långfilm på IDFA),
 • Äldreomsorgen; regissörer Anders Teigen (Amanda/Beste Dokumentarfilm) och Malin Nicander (Official Selection Cannes)
 • Svenska nationalstatens vånda i mötet med de nya svenskarna; Åsa Ekman, över 1 400 work-in-progress-visningar i salong

Film and Tell grundades 2010 av Oscar Hedin (Guldbaggenominerad). Vi är idag fem producenter, en kontorschef, en kreativ och teknisk koordinator, och ett halvdussin medarbetare i projekt. Vi har kontor i Stockholm och Oslo. Vårt advisory board består av Charlotte Rydh (FRII), Jan Broman (Fotografiska), Kattis Ahlström (programledare), Birgitta Ed (Springtime), Soki Choi (forskare), Pär Lager (ABNU) och Alexander Mason (Cision).

Vice VD 

Vi söker en vice VD som tycker om att leda och inspirera människor. Du har ett stort samhällsengagemang och drivs av att tjäna allmänintresset. Du är dedikerad, lösningsorienterad, disciplinerad, stresstålig, ansvarstagande och omtänksam. Du gillar högt tempo, har snabb inlärningsförmåga och gott humör.

Ditt ansvar är att leda Film and Tells dagliga verksamhet. Du garanterar kvalitativa leveranser i produktionen. Din styrka är samarbete med såväl medarbetare som kunder och leverantörer. Du hanterar många olika frågeställningar samtidigt och gillar att vara i ett flöde av frågor, problem och möjligheter. Din uppgift är att hjälpa medarbetarna att nå sin fulla potential och som prestigelös ledare vill du se människor utvecklas. Du lyssnar in samtidigt som du alltid värnar om företagets bästa. Du är lugn och positiv, men också rak och tydlig.

Vi söker dig som har erfarenhet som producent av film, helst dokumentärfilm, Men har du inte är det är det även aktuellt för oss att träffa personer som har lett större projekt inom spridning/distribution eller förändringsarbete (såväl top-down eller bottom-up). Du har haft personalansvar, och har goda kunskaper av ett projekts process från början till slut.

Film and Tell är ett företag i tillväxt och du gillar entreprenörstillståndet där mycket är oskrivet och vi bejakar förändring. Du är både detaljorienterad och har förmågan till att se övergripande utmaningar. Du förstår att leveransens kvalité sitter i detaljerna men förstår också att dra generella slutsatser som för hela organisationen framåt. Du tänker på hur dessa ska beskrivas och därefter implementeras. Du förankrar befintliga processer, och tänker ut nya när det behövs.

Du ska kunna ge hjälp med texter och kunna skriva själv – din skrivförmåga måste vara mycket god. Du ska vara van vid att förbereda protokoll samt ta fram ekonomiska rapporter för ledning och styrelse.

Företagets VD har fokus på utveckling av projekt, sälj och säljstöd, och innehållslig och kreativ coachning. Du kommer hantera övriga frågeställningar. Medarbetarna rapporterar i första hand till dig i dessa frågor.

Erfarenheter och färdigheter som krävs:

 • Erfarenhet att leda projekt, helst dokumentärfilm, annars eller spridning/distribution, eller förändringsarbete
 • Minst två års erfarenheter av personalansvar
 • Bra kunskap i Officepaketet, och motsvarande Mac-program
 • God engelska i tal och skrift
 • Utomordentligt snabb och duktig skribent
 • Grundläggande kunskaper i ekonomisk redovisning
 • Erfarenhet att leverera olika ekonomiska rapporter till ledning och styrelse
 • Erfarenhet av kvalitetsarbete

Meriterande erfarenheter är:

 • Entreprenöriell erfarenhet
 • Drivit eget bolag med anställda
 • Jobbat med försäljning
 • Kunskaper i CRM

Heltid. Tjänsten är provanställning som övergår i tillsvidareanställning. En årlig bonus faller ut per anställd om Film and Tell klarar de årliga affärsmålen. Arbetsplatsen ligger i Hornstull i Stockholm. Arbete kan utföras på andra platser och tjänsten kommer innebära resor. Start: så snart som möjligt.

Skicka ditt cv, personliga brev samt referenser och eventuella arbetsprover till karriar@filmandtell.com senast 16/10. Märk mejlet Vice VD och ditt namn. Ange hur dina egenskaper, färdigheter, kunskaper och erfarenheter stämmer överens med kriterierna ovan. Gärna med konkreta resultat. Beskriv även vad du kan tillföra och varför du vill arbeta på Film and Tell.