WORK WITH US?

FILM AND TELL söker DOKUMENTÄRFILMSPRODUCENT

Har du gedigen erfarenhet av finansiering och försäljning av dokumentärfilm? Vill du arbeta på ett nytänkande och expanderande bolag? Hör av dig!

Film and Tell är ett dokumentärfilmsbolag inom genren film for social change. Vi verkar i skärningspunkten mellan dokumentärfilm, distribution och förändring. Vi producerar dokumentärfilmer av hög kvalité, med omfattande och nytänkande spridning samt smart och effektivt förändringsarbete. Vår värdegrund är baserad på katalogen av mänskliga rättigheter, idén om hållbar utveckling samt ett humanistiskt förhållningssätt. Exempel på våra projekt är:

  • Go Straight Home – om unga flickors rätt till sin kropp, regisserad av Iga Mikler och Maud Nycander (Guldbaggen, Kristallen)
  • SE BARNEN – två filmer om barn som upplever våld, regisserade av Åsa Ekman (Bästa Långfilm GIFF, Kristallen – Bästa Dokumentär och Nordic Docs/Bästa Nordiska Långfilm)
  • Sällsynta Filmfestivalen – om sällsynta diagnoser, med en filmfestival som nav

Film and Tell grundades 2010 av Oscar Hedin (Guldbaggenominerad, Kristallen) och idag är vi sex anställda. VI har ytterligare ett halvdussin medarbetare i projekt och våra kontor finns vid Hornstull och i Oslo. Vårt advisory board består av Charlotte Rydh (FRII), Jan Broman (Fotografiska), Kattis Ahlström (programledare), Birgitta Ed (Springtime), Soki Choi (forskare), Pär Lager (ABNU) och Alexander Mason (Cision). Film and Tell ska fortsätta växa, öka erbjudandet och expandera utomlands. Vår tillväxt ska vara organisk, men vi kan också ta in investerare och öppna upp för delägare. Vi söker dig som vill vara med på resan.

Producent på Film and Tell

Producenter på Film and Tell är ansvariga för att föra ett projekt, eller en del av projekt, i mål. Den ena kärnuppgiften är att skapa intäkter, uteslutande B2B. Du kommer att ha tydliga säljmål och ska dra in medel. Den andra kärnuppgiften är garantera att leveranser inom tre produktionsområden:

  • Dokumentärfilm: leda kreativa teamet (t.ex. regissör, klippare, fotograf)
  • Spridning: åstadkomma traditionell audiovisuell distribution (till exempel fri-TV och biograf), sköta PR, marknadsföring, sociala medier och föra dialog med publiken på våra fysiska visningar
  • Förändring: arbeta med påverkan, bottom-up och top-down, för att åstadkomma positiva förändringar

Ny producent 

Vi vill att du ska kunna arbeta inom alla av våra produktionsområden. Vi söker särskilt nu en medarbetare som har arbetat med finansiering och försäljning av dokumentärfilm. Du har sökt bidrag och genererat investeringar av dokumentärfilmfinansiärer, samt sålt visningsrätter till distributörer. Du kommer att arbeta med våra befintliga projekt – SE BARNEN och Go Straight Home – och med tre nya:

  • om ansvarsfulla investeringar med regissören/klipparen Eva Hillström (som vunnit Stora Journalistpriset och Kristallen – Bästa Dokumentär, och nu senast hade premiär i Venedig respektive vann Bästa Långfilm på IDFA)
  • om åldrande och äldreomsorg med norsk-svenskt regiteam
  • om den svenska nationalstaten med prisbelönta regissören Åsa Ekman

Utöver att du är en relationsbyggande och säljinriktad person, gillar du att jobba i en liten organisation med växtvärk. Du är driven, ansvarstagande och serviceinriktad. Du är stresstålig och har improvisationsförmåga. Du kan hantera olika processer samtidigt, är självorganiserad och disciplinerad. Du har ledarförmåga, ett gott humör och är omtänksam.

Du kan:

-    Word, Excel och Powerpoint

-    förstår norska, och kan tala svenska med norrmän så att de förstår dig

-    presentera såväl i enskilda möten som inför större grupper

-    skriva snabbt och allsidigt, och uttrycker dig väl, på både svenska och engelska

Bra om du:

-    har B-körkort

-    kan CMS (vi använder Wordpress)

-    har gjort, eller underhållit hemsidor

-    använt CRM

-    kan layouta presentationer

Ange hur dina egenskaper och färdigheter stämmer överens med kriterierna ovan, framförallt när det gäller finansiering och försäljning av dokumentärfilm. Gärna med konkreta resultat.

Film and Tell arbetar med skäliga garantilöner, tydlig lönetrappa och bonus baserad på företagets resultat. Löneutvecklingen baseras på försäljning, att man kan hålla marginalen i projekten, kvalité i leveranser, samt att man är en schysst medarbetare som visar omtanke om sina kollegor och företaget. Den årliga bonusen per anställd faller ut om Film and Tell klarar försäljningsmålen och marginalen.

Arbete kan utföras på andra platser och tjänsten kommer innebära resor.

Start så snart som möjligt. Skicka ditt cv, personliga brev samt referenser och eventuella arbetsprover till info@filmandtell.com.